Palatul Parlamentului

PRince Residence hotel va invita sa explorati Bucurestiul la pas:
Palatul Parlamentului din Bucuresti cunoscut înainte de revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului, măsoară 270 m pe 240 m, 86 m înălțime, și 92 m sub pământ realizat în spiritul arhitecturii realist socialiste. Are 9 nivele la suprafață și alte 9 subterane. Conform World Records Academy, Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, si cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume. Clădirea Palatului Parlamentului se află situată în partea centrală a Bucureștiului (sector 5), pe locul care astăzi se cheamă Dealul Arsenalului, încadrat de strada Izvor la vest și nord-vest, Bulevardul Națiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertății la est și Calea 13 Septembrie la sud. Aceasta se află la 10 minute distanță de Piața Unirii și 20 de minute de Gara de Nord (cu autobuzul 123).
Dealul pe care se află astăzi Palatul Parlamentului este în general o creație a naturii, având o înălțime inițială de 18 m, dar partea dinspre Bulevardul Libertății este înălțată în mod artificial.
Se află pe locul 2 în lume la capitolul „cele mai costisitoare, lipsite de suces și rușinoase proiecte de arhictectură făcute vreodată”, clasament realizat de cel mai vizitat site de arhitectură din lume, ArchDaily.

Program de vizitare:

  • Martie – Octombrie, zilnic 09:00 – 17:00 (ultimul tur la ora 16:30)
  • Noiembrie – Februarie, zilnic 10:00 – 16:00 (ultimul tur la ora 15:30)

Tur Standard

Adulţi:       40 lei/persoană

Studenţi:   20 lei/persoană (19 – 26 ani, cu carnet de student vizat)

Copii:        10 lei/persoană (7 – 18 ani)

Tur standard + subsol (coborâre 2 niveluri pe scări)                 

Adulţi:       45 lei/persoană

Studenţi:   23 lei/persoană (19 – 26 ani, cu carnet de student vizat)

Copii:        15 lei/persoană (7 – 18 ani)

Vezi programul complet si modalitati de vizitare: Palatul Parlamentului
Citeste mai mult despre Palatul Parlamentului pe : Wikipedia

PRince Residence Hotel Bucuresti centru

Apartamente si studiouri in regim hotelier in centrul Bucurestiului
Situat in inima Bucurestiului, Piata Unirii, intr-o zona verde, ferita de agitatia orasului cu o atmosfera linistita, imprejurimi elegante si o vedere unica a gradinilor Patriarhiei Romane la cativa pasi distanta de Casa Poporului (Palatul Parlamentului) si centrul vechi, un loc care a mai pastrat fragmente din istoria scrisa in urma cu multa vreme, PRince Residence Hotel va invita sa descoperiti Bucurestiul de alta data.

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.